3 bevillinger fra Carlsbergfondet

Marianne Glasius, Tobias Weidner og Henrik Birkedal fra Institut for Kemi modtager bevillinger fra Carlsbergfondets opslag til køb af infrastruktur.

29.11.2018 | Jacob Søndergaard Ramsay

Marianne Glasius modtager 1.000.000 kr. til et nyt quadrupole time-of-flight massespektrometer (QTOFMS), særligt til undersøgelse af planters signalstoffer.

Tobias Weidner modtager 599.000 kr. til en high-fidelity spektrograf og CCD kamera til et Sum Frequency Generation Scattering setup, der kan undersøge overflader af nanomaterialer.

Henrik Birkedal modtager sammen med Mads Ry Jørgensen 500.000 kr. til at bygge et nyt instrument der bruger røntgenfluorescenstomografi til 3D-mapping af grundstoffer i advancerede materialer. Instrumentet installeres ved den nye DanMAX beam-line ved MAX-IV synkrotronen i Lund.

Stort tillykke til bevillingsmodtagerne!

Institut for Kemi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere