ERC Consolidator Grant til Tobias Weidner

Tobias Weidner ved Institut for Kemi modtager ERC Consolidator bevilling

03.12.2018 | Jacob Søndergaard Ramsay

Tobias Weidner modtager en bevilling på lige knap 2 mio. EUR fra det Europæiske Forskningsråd, ERC. Bevillingen gives til fremragende og lovende forskere, og skal hjælpe med at konsolidere deres forskningskarriere.

Projektet med titlen "Fundamentals of Biological Ice Nucleation (F-BioIce)" skal undersøge, hvordan en særlig bakterie kan fryse vand ved meget høje temperaturer ved hjælp af særlige proteiner (Ice nucleating proteins, INP). Bakterierne spiller blandt andet en afgørende rolle for is-kimdannelse i atmosfæren, og er derfor betydningsfulde for klimaet. De molekylære mekanismer der gør dette muligt skal undersøges ved hjælp af særligt Sum Frequency Generation Spectroscopy (SFG), computersimuleringer og kryo-elektronmikroskopi (Cryo-EM). Forskningen har betydning for brede felter som eksempelvis klimaforskning, plantepatologi, biomedicin og materialeforskning.

Stort tillykke til Tobias!

Institut for Kemi, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen