Evakueringsøvelse og en rigtig alarm

Torsdag den 2. november blev der afholdt evakueringsøvelse på Institut for Kemi og mandag den 6. november hylede alarmen igen.

13.11.2017 | Susan Hjort Skyum

Torsdag den 2. november blev der afholdt evakueringsøvelse på Institut for Kemi.

Øvelsen blev startet ved, at entreen til Aud I, receptionsområdet og hovedtrappeskakten blev fyldt med røg.

Brandalarmen blev aktiveret, og Instituttet var tømt på 4 minutter og 30 sekunder. Det var en fremragende tid, 20 sekunder hurtigere end sidste år.

AUD I blev evakueret ad bagudgangen, så de undgik den røgfyldte trappe. I 1513 blev 2. etage blev evakueret ad trappeskakten mod Langelandsgade… men resten af bygning 1513 gik desværre deres undergang i møde, da de gik ind i den røgfyldte trappeskakt, i stedet for at tage den sikre trappe i den anden ende af bygningen.

Når alarmen går, så husk at tænke, og tage den nærmeste sikre udgang. Det er ikke nødvendigvis den du plejer at bruge!

Mandag den 6. november hylede alarmen igen. Denne gang var det ikke en øvelse, men røg fra en ovn i køkkenet der havde udløst den.

Evakueringen forløb endnu hurtigere og glattere end øvelsen. Alle kom ud, evakueringsvestene var i brug, brandvæsenet kom og efter at området var erklæret sikkert, kunne vi gå tilbage i bygningen og fortsætte der hvor vi slap.

Tak for en god øvelse og en rigtig god reel evakuering!