HEIMDAL - Ansættelse af Kåre Iversen

Kåre Iversen er ansat på Institut for Fysik og Astronomi til at arbejde med designet af HEIMDAL i samarbejde med Institut for Kemi.

08.08.2016 | Natasha Marie Sander Rasmussen

Kåre Iversen er pr. 1. september 2016 ansat på Institut for Fysik og Astronomi til at arbejde med designet af neutron-instrumentet HEIMDAL, i samarbejde med Institut for Kemi.

HEIMDAL skal bygges ved den Europæiske Spallationskilde (ESS) i Lund, Sverige og forventes at koste omkring 100 mio. DKK. HEIMDAL vil give europæiske forskere helt nye muligheder for at undersøge materialer under virkelige arbejdsbetingelser. Projektet er internationalt med partnere fra Norge og Schweiz, under ledelse af Aarhus Universitet.

Kåre Iversen kommer med erfaring både fra den akademiske verden og fra industrien og har tidligere været ansat ved Institut for Fysik og Astronomi (13 år) samt de sidste 9 år hos Grundfos A/S. Arbejdet med HEIMDAL vil i første omgang være relateret til tekniske tegninger af de enkelte komponenter, og senere skal delene indkøbes og instrumentet skal bygges. Kåre Iversen vil sidde på Institut for Fysik og Astronomi i gruppen for mekanisk design og konstruktion 1523-219.

HEIMDAL forventes at stå færdigt i 2021.

Institut for Kemi, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen