Lidt større fødselsdag end sædvanligt

Så er det snart tid til at fejre universitetets fødselsdag, og i år fylder Aarhus Universitet rundt – 90 år. Traditionen tro skal AU fejres, og mandag den 6. august åbnede årsfesttilmeldingen for medarbejdere, som alle har modtaget en invitation i deres indbakke.

14.08.2018 | Susan Hjort Skyum

Årsfesten afholdes den 14. september med en højtidelighed i Aulaen, hvor der bl.a. er pris- og legatoverrækkelser, udnævnelse af årets æresalumne, promovering af æresdoktorer, festtaler og musikalske indslag – efterfulgt af et let traktement i Vandrehallen.

Aftenens program byder på koncert i Musikhusets Store Sal, hvor Steen Jørgensen, Kira Skov, Jesper Binzer, Nina Forsberg, Jimmy Jørgensen og Indra Rios-Moore er blandt solisterne. Kapelmestrene er igen Per Chr. Frost og Peter Vuust, og vi entrerer med Martin Brygmann som konferencier. Efter underholdningen er alle gæster inviteret til snacks og vin i foyeren.

Tilmeldingsfristen er den 21. august til både aulahøjtideligheden og koncerten, og der er mulighed for at deltage med ledsager. Pladserne til Aulaen om eftermiddagen og til Store Sal om aftenen fordeles relativt efter antallet af medarbejdere på de fire fakulteter og administrationen, så alle har lige store chancer for at få en plads. Lodtrækningen foretages af KongresKompagniet, og man får besked medio uge 36.

Ligesom i 2017 udsendes billetter og adgangskort elektronisk. Det betyder, at man selv skal printe og medbringe sine billetter og adgangskort. Disse udsendes sammen med svar på lodtrækningen.

Universitetets fødselsdag bliver også fejret med en stor, fælles fest i Universitetsparken den 21. september, hvor alle studerende og medarbejdere er inviteret. Dagens værter er Studenterrådet, AU Sport og Aarhus Universitet. Det er Danmarks Største Fredagsbar, som i år bliver endnu større i denne særlige fødselsdagsudgave. Ud over koncerter med større danske artister vil der også være en jazz- og blueslounge, og Universitetsledelsen står bag baren.