Novo Nordisk Fonden

Oplæg ved Lene Oddershede (Novo Nordisk)

26.02.2019 | Susan Hjort Skyum

Dato man 04 mar
Tid 14:15 15:00
Sted 1525-626, Aarhus Universitet, Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C

Lene Oddershede, chef for Novo Nordisk Fondens afdeling for naturvidenskabelig og teknisk forskning (Nat-Tech), fortæller om mulighederne ved Novo Nordisk fonden.

Lene Oddershede har siden 1. januar stået i spidsen for Novo Nordisk fondens uddelinger til naturvidenskabelig og teknisk forskning. Lene Oddershede kommer fra et job som professor i fysik ved Niels Bohr Instituttet i København. Nat-Tech afdelingen er ansvarlig for etablering og tildeling af Novo Nordisk fondens bevillinger og aktiviteter inden for naturvidenskabelig, teknisk og interdisciplinær forskning. Afdelingen arbejder også med strategiske tiltag, såsom Novo Nordisk fondens centre, samt Investigator karriereprogrammerne og interdisciplinære Synergy programmer.

Novo Nordisk Fonden meddelte i sommeren 2018, at man planlægger at firedoble de årlige udbetalinger fra 1.3 mia. kr i 2017 til 5 mia. kr./år i 2023. Samtidig vil støtten blive udbredt til flere område,r heriblandt kemi, fysik og computerscience.

Institut for Kemi, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen