Overgang til Statens artskontoplan - RejsUd

Du må ikke oprette nye afregninger i RejsUd fra den 3. – 21. maj 2019!

25.04.2019 | Susan Hjort Skyum

I den periode opdaterer AU systemet med en ny artskontoplan. RejsUd vil ikke være lukket for adgang, men hvis du opretter nye afregninger i opdateringsperioden, vil du skulle starte forfra eller indtaste flere af de samme oplysninger igen efter den 21. maj.

Kort sagt:

·         Du skal have sendt afregninger til kontrol senest torsdag den 2. maj.

·         Fredag den 3. maj går opdateringen i gang – og du må vente med at oprette nye afregninger.

·         Onsdag den 22. maj kan du igen oprette afregninger.

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til faelleskonto.oko@au.dk

Artskonto:

En artskonto beskriver hvilken type af udgift, der er tale om. Feltet hedder ’omkostningstype’ i RejsUd, og det udfylder du, helt som du plejer, når du opretter en rejseafregning. Opdateringen kommer derfor ikke til at ændre måden, du skal indtaste oplysninger i RejsUd fremover.

Baggrund for opdateringen:

I maj 2019 overgår AU til Statens artskontoplan. Det skyldes, at alle de videregående uddannelsesinstitutioner under Uddannelses- og Forskningsministeriet skal have fælles kontoplan fra 2021 for at gøre dem mere sammenlignelige. Overgangen til Statens artskontoplan er en regnskabsteknisk manøvre, som ikke får indflydelse på ’sager’, ’sagsopgaver’ eller andre oplysninger i økonomisystemerne. Men opdateringen kræver, at systemet fredes i en kort periode.