Aarhus Universitets segl

Kemishows

Kemishow er et show bestående af en uafbrudt række af demonstrationsforsøg. Dette indebærer oftest ild, røg, farveskift og eksplosioner, som frembringes ved brug af kemikalier. Mange af forsøgene kræver kun hverdagskemikalier og kan altså afprøves hjemme.

Vores grundlæggende mål med showet er at skabe interesse for naturvidenskab og vise, at der er masser af spændende kemi og naturvidenskab i dagligdagen.

Vores egne succeskriterier er:

  • den blandt publikum, der har størst kemisk viden, skal have set noget nyt
  • den blandt publikum, der har mindst kemisk viden, skal have oplevet nogle grundlæggende principper
  • alle blandt publikum skal gerne have fået en underholdende og lærerig oplevelse og noget at tænke over

Showets niveau lægges efter publikum - vi har afholdt shows for alle slags publikummer lige fra indskolingen til gymnasier, og fra konfirmationer til firmaarrangementer. Vores primære målgruppe er dog folkeskoler og gymnasier.

Et show til indskolingen vil oftest inkludere sjove og spændende eksperimenter med underholdende historier. Dette er også tilfældet for shows på gymnasiet. Her er dog også inkluderet et oplæg om studielivet i Aarhus og på Institut for Kemi. Intet er dog sat i sten, og vi får lavet det program, der passer jer bedst.

Link til booking-formular Kemishow

NB: Det kan blive nødvendigt af aflyse shows på grund af skiftende retningslinjer i forbindelse med forebyggelse af corona-smittespredning.