Nyheder

Henrik Birkedal har modtaget en bevilling på 1 million kroner fra Novo Nordisk Fonden til projektet med titlen “Osteoarthritis: new clues to an enigma from sub-micron resolution X-ray imaging techniques”.

Yderligere har Dr. Tan-Phat Huynh modtaget Carlsbergfondets Distinguished Postdoc Fellowship til en 2-årig postdoc i gruppen. Tan-Phat Huynh starter i April 2016.

Mie E. Birkbak
Bjarke Svane Boysen

PhD studerende Mie E. Birkbak har vundet en 2. præmie for hendes poster "Element Distribution in Bone Mapped in 3D by sub 100 nm Fluorescence Tomography". Posteren blev præsenteret ved konferencen Euro Bio-inspired 2016 conference, 22.-25. Februar, 2016 i Potsdam, Tyskland.

Specialestuderende Bjarke Svane Boysen vandt ligeledes en pris for hans poster "Heterogeneous load distributions in cortical bone revealed by diffraction tomography". Posteren blev præsenteret ved  XV DESY Research Course 2016 – Soft Matter in the Light of Modern X-ray Sources, Hamborg, Tyskland.

Tillykke!

Henrik Birkedal interviewet i Materials 360 omkring banebrydende forskning inden for adhesiver.

Henrik Birkedal blev interviewet i radioprogrammet Gandhi på P3 (DR) omkring hans forskning vedrørende smarte materialer inspireret af muslinger.

Paper on osteocyte lacunar properties in rat cortical bone published in Journal of Structural Biology.

Download for free till August 21st 2015 at www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1047847715300022

Det Frie Forskningsråd sender tre unge forskere - heriblandt ph.d.-studerende Simon Frølich - af sted til det 65. Lindau Nobel Laureate Meeting.

Læs artiklen her

Ph.d.-studerende Mie Birkbak vandt ST's Talent Award for sit arbejde med udvikling og brug af nye røntgenbilleddannelsesteknikker.

Velkommen til PhD Samera Siddiqui, der starter som postdoc i gruppen!

Arbejde udført i Henrik Birkedals gruppe i samarbejde med Duncan Sutherland er blevet publiceret i Crystal Growth & Design og en figur fra artiklen var udvalgt som forsidebillede til tidsskriftet. Billedet viser en samling af gennemsigtige nanopartikler som er fotograferet under polariseret lys. Den tilhørende artikel beskriver syntesen af disse uordnede gennemsigtige nanopartikel-enheder.

Gennemsigtige enheder flere millimeter i størrelse blev fremstillet ved at sedimentere nanopartikler bestående af hydroxyapatite/amorft calcium fosfat-partikler, der er stabiliseret af citrat. Efterfølgende fordampes væsken og en gradient i størrelsesfordelingen af de sedimenterede partikler resulterer ofte i spiralformede mønstre.

Læs hele artiklen:  pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/cg501080c

I Århus Stiftstidendes serie om Aarhus Universitet er Henrik Birkedal blevet interviewet om Fremtidens lim, nærmere bestemt blåmuslingens selvhelende lim, som gruppen forsker i med henblik på at udvikle nye smarte selv-helende materialer.

Læs interviewet her

Tillykke til Vicki Nue fra Henrik Birkedals gruppe, hvis poster blev fremhævet som særligt god ved 7th Annual Meeting of the Scandinavian Society for Biomaterials.

Posteres titel var: “Maghemite nanoparticle formation under the influence of mussel-inspired additives”

PhD studerende Hanna Leemreize fra Henrik Birkedals gruppe har vundet en poster pris ved Euro Bio-Inspired 2014-konferencen, der blev holdt fra 18.-21. marts 2014 i Potsdam, Tyskland. Hannas poster “Probing heterogeneous materials using diffraction tomography” blev tildelt førstepræmien ud af mere end 100 postere på konferencen.

Fiona Bach-Gansmo fra Henrik Birkedals gruppe har vundet 2013 President's Poster Competition Award ved 2013 Annual Meeting of The American Society for Bone and Mineral Research i Baltimore, USA.

Titlen på posteren var 'Osteocytic Osteolysis induced by Immobilization in Rats'.

Henrik Birkedals forskning i bioinspirerede materialer og mere specifikt blåmuslingens vedhæftning har været genstand for opmærksomhed i de danske medier.

Henrik Birkedal er blevet interviewet flere gange til DR P1 og har der er desuden skrevet en længere artikel omkring emnet på Videnskab.dk

Du kan høre interviewet fra P1 her.

Et andet interview fra foråret 2013 kan findes her.

Artiklen på Videnskab.dk kan findes her

Vores paper "Self-Healing Mussel-Inspired Multi-pH-Responsive Hydrogels"

Marie Krogsgaard, Manja A. Behrens, Jan Skov Pedersen, Henrik Birkedal

var det mest læste i 1. kvarter af 2013 i Biomacromolecules!

DOI: 10.1021/bm301844u

Bevilling til Henrik Birkedal på over 5 millioner kroner til forskning i selvhelende hydrogeler inspirerede af blåmuslingens lim fra Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion.

Omtale af gruppens nye projekt om selvhelende hydrogeler: scitech.au.dk/roemer/fuld-fart-paa-forskning-i-selvhelende-lim/