Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Projekter for studerende

Vi hører altid gerne fra interesserede studerende på alle niveauer.


Vi udbyder projekter inden for følgende generelle områder:

Studier af hårde biologiske materialer
Vi studerer de uorganiske bestanddele i biomineraliseret væv ved hjælp af røntgendiffraktion, elektronmikroskopiscanning, small-angle røntgenspredning, termisk analyse (TGA/DTA, DSC) og andre teknikker. Der er speciel fokus på bestemmelse af krystalitters størrelse og fordeling i materialerne.

Studier af organiske bestanddele i biomineraliseret væv gennem opløsning af de inorganiske dele

Vores forskningsmetoder omfatter diffraktion, small-angle røntgenspredning, elektronmikroskopi-scanning, AFM, vibrationsspektroskopi etc. samt analyse af aminosyrer (i samarbejde med udenlandske forskningsteams).

Syntese og beskrivelse af biomineralske modelsystemer
For at øge vores forståelse af biomineraler, syntetiserer vi modelforbindelser og studerer dem ved hjælp af forskellige teknikker (se ovenfor).

Bioinspireret materialesyntese
Vi vil, baseret på den fremspirende forståelse af hvordan naturen fremstiller materialer, fremlægge bio-inspirerede veje til nye materialer. Fokus ligger specielt på kontrolleret krystallisation og hvordan krystaller indordner sig rumligt. Denne forskning hænger direkte sammen med spørgsmål inden for nanokemi, nanoteknologi og krystallisation.

Krystallografi og strukturelle problemstillinger
Vi interesserer os også for de grundlæggende krystallografiske og strukturmæssige problemstillinger. Disse omfatter, men er ikke begrænset til, kaotiske systemer og diffus spredning, hydrogenforbindelser, polymorfi, polytypi, faseovergange og sammenhængene mellem struktur og egenskab.

Samarbejdspartnere
Da vi anvender mange forskellige teknikker i vores forskning, vil mange projekter omfatte en eller anden form for samarbejde med interne eller eksterne forskningsgrupper.