DFF-bevilling på over 6 millioner til Mogens Christensen

Professor Mogens Christensen modtager 6.190.000 kr. til sit forskningsprojekt 'Compaction of Magnets, a Property and Structure Study' (COMPASS).

Professor Mogens Christensen
Professor Mogens Christensen. Foto. AU.

Professor Mogens Christensen modtager 6.190.000 kr. til sin forskning i permanente magneter. Projektet hedder 'Compaction of Magnets, a Property and Structure Study' (COMPASS). Permanente magneter er afgørende for vores daglige liv, da det er dem, der konverterer bevægelse til strøm og omvendt. Konkret søger projektet at udvikle og bygge nye keramiske magneter med forbedrede egenskaber. For at gøre dette skal magneterne kontrolleres på hver længdeskala (nano- til mikrometerskala), da det er egenskaberne på disse individuelle længdeskalaer, der afgør de endelige magneters faktiske egenskaber. Sådanne magneter vil være nøglen til en grønnere fremtid. For eksempel kan de anvendes til udvikling af bedre vindmøller og svinghjul.
Projektet er et forskningssamarbejde mellem Aarhus University, Rutherford Appleton Laboratory (UK), University of Alabama (US) og MAX IV Laboratory (Sverige). Teknologisk Institut fungerer som industriel partner.