Dorthe Bomholdt Ravnsbæk ansættes som ny professor

Dorthe Bomholdt Ravnsbæk bliver pr. 1/11 ny professor på Institut for Kemi og fortsætter dermed sin forskning i genopladelige batterier ved Aarhus Universitet.

22.06.2021 | Jakob Laust Hviid

Dorthe Bomholdt Ravnsbæk

Dorthe Bomholdt Ravnsbæk. Foto: Jacob Fredegaard Hansen, SDU

Dorthe Bomholdt Ravnsbæk er uorganisk materialekemiker, og hendes forskning er centreret omkring syntese og strukturelle studier af nye bæredygtige elektrodematerialer til genopladelige batterier. Hun er særligt optaget af at forstå de strukturelle ændringer, der sker i elektroderne på atomar niveau, når batteriet bruges, og hvordan disse ændringer er koblet til batteriets elektrokemiske egenskaber.

Dorthe har taget sin kandidat og ph.d. ved Institut for Kemi og iNANO og fortsatte derefter i en position som postdoc fra 2011. I 2012 drog hun til en ny postdoc-stilling ved MIT i USA. To år senere kom hun hjem til Aarhus og fortsatte som forskningsadjunkt ved iNANO. I 2015 tog hun en ny stilling som forskningsadjunkt ved SDU, som året efter blev skiftet ud med titlen som lektor. Fra 1/11 starter et nyt kapitel så ved Institut for Kemi som professor.

Vi glæder os til at byde Dorthe velkommen (tilbage) til november.

Institut for Kemi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere