Jørgen Skibsted modtager Stephen Brunauer Prisen

Lektor Jørgen Skibsted og tidligere ph.d.-studerende Nishant Garg modtager i dag Stephen Brunauer Prisen 2020.

23.06.2021 | Jakob Laust Hviid

Jørgen Skibsted

Stephen Brunauer Prisen gives årligt til den bedst bedømte artikel inden for cementforskning, som i det forgange år er blevet publiceret i enten 'The Journal of the American Ceramic Society' eller 'Bulletin of the American Ceramic Society'.

Prisen modtages på baggrund af artiklen 'Dissolution kinetics of calcined kaolinite and montmorillonite inalkaline conditions: Evidence for reactive Al(V) sites'. Artiklen omhandler studier af opløseligheden for to ler-mineraler efter varmebehandling, som delvist kan erstatte Portland-cement i beton og dermed være med til at reducere CO2-emissionen i forbindelse med cementproduktion. I artiklen påvises det, at fem-koordineret aluminium har en stor betydning for det kalcinerede lers opløselighed og dermed reaktivitet i cementblandinger.

Jørgen Skibsted og Nishant Garg modtager i dag prisen på den virtuelle konference '11th Advances in Cement Based Materials', som afholdes af 'The American Ceramic Society - Cements Division'.

Stort tillykke med prisen til jer begge!

PUNKTERINDHOLD OG FORMÅL
Studietype

Forskningsprojekt (ph.d.-studie)

Eksterne samarbejdspartnereIngen i det konkrete projekt