Kryptering - Information fra Nat-Tech IT

Ændring af baggrundsskærm - mangler din computer at blive krypteret?

10.09.2020 | Marianne Sommer

Nogle kolleger har for nylig oplevet at baggrundsskærmen på deres computer er blevet ændret, med besked om at den mangler at blive krypteret.

Lidt baggrundsinformation om kryptering kan ses på dette link, i det nyhedsbrev der blev sendt ud i februar:

Der er siden foråret blevet sendt mails ud til ca. 4000 brugere, med information om kryptering, og langt de fleste er blevet løst. Det har været nødvendigt at finde en løsning på de resterende, enten hvor brugeren ikke har reageret, eller hvor maskinen er ukendt. Derfor er det blevet valgt at lave løsningen med ændring af baggrundsskærmen.

Men alle Mac-brugere har afventet, da der manglede en løsning på at kryptere dem fra centralt hold, og de var derfor ikke med i den indledende pulje. Denne løsning er nu fundet, og det var meningen at brugerne skulle informeres om, hvorledes kryptering skulle forløbe.

Desværre er den installationspakke, som skulle ændre baggrundsskærm for de ukendte enheder, ved en fejl lagt ud på en række Macs. Dette er rettet tilbage nu, men er altså nået at slippe ud til nogle stykker.

Nat-Tech IT beklager fejlen, og de gener det har medført.