Ny adjunkt: Anna Duncan

Anna Duncan tiltrådte i går sin nye stilling som adjunkt (tenure track) på Institut for Kemi.

Portræt af Anna Duncan.
Adjunkt Anna Duncan

Anna Duncan arbejder med computermodellering af biologiske membraner og membranproteiner. Fokus for hendes forskning er at forstå, hvordan de mange komponenter i biomembraner interagerer og arbejder sammen for at udføre deres funktion. Til at undersøge membranernes opførsel bruger hun simuleringer af molekylære dynamikker og mesoskala-modeller.

Anna tog en bachelorgrad i matematik ved University of Oxford, efterfulgt af en kandidat i kemoinformatik ved York University. Det var her, hun først lærte om proteinstruktur og dynamik. Anna blev interesseret i dette felt og tog derfor en ph.d. ved Mitochondrial Biology Unit, Cambridge University, hvor hun studerede protein-lipid-interaktioner i mitokondrielle membraner. I 2014 flyttede hun tilbage til Oxford for at starte som postdoc i ​​Mark Sansoms gruppe ved instituttet for biokemi, hvor hun fortsatte sit arbejde med protein-lipid-interaktioner, samt udvidede sin forskning for at se på mere komplekse og tætpakkede membraner og deres organisering.

Til at starte med skal Anna arbejde fra England, men til oktober vil hun være fysisk til stede på instituttet, når hun flytter til Aarhus med sin mand og deres barn.

Velkommen til instituttet, Anna.