Aarhus Universitets segl

Besøg på jeres gymnasium

Med et gymnasiebesøg kommer vi på besøg på din gymnasieskole med en forsker og to studerende - helt gratis. Forskeren vil give dine elever et indblik i sin forskning, mens vores studerende vil fortælle, hvad det indebærer at gå på universitetet. På den måde får dine elever et alsidigt indblik i instituttet og universitetets hverdag.

Forskerens oplæg kan omhandle alt fra bæredygtige batterier over atmosfærekemi og luftforurening til innovative lægemidler. Idéen er selvfølgelig, at det skal passe ind i pensum, og derfor anbefaler vi også at booke et foredrag i forbindelse med et undervisningsforløb. Du finder de forskellige foredrag og information om booking under Foredrag og booking.

De to studerende vil fortælle om hverdagen som studerende på instituttet, og hvad det indebærer at læse Kemi og Medicinalkemi – både fagligt og socialt. Derudover vil de også fortælle om mulighederne efter endt studie.

Der vil til begge oplæg være tid til spørgsmål, så eleverne kan få uddybet yderligere, hvis de ønsker det. Specielt til oplægget om studielivet sætter vi gerne god tid af, så eleverne har god mulighed for at stille alle deres spørgsmål om studielivet. Vi opfordrer derfor også til, at eleverne bliver bedt om at forberede et par spørgsmål, inden vi kommer forbi.

Til disse besøg opfordrer vi til, at der er minimum 30 elever til stede. Oplæggene er målrettet 2.g- og 3.g-elever, som har Kemi B som minimum. Vores forskeres oplæg er dog ofte interdisciplinære, og derfor er oplæggene også ofte relevante for elever med Fysik, Biologi og Bioteknologi på B-niveau. Man er velkommen til at gå sammen to eller flere gymnasier om ét oplæg.

Vi kommer ud til alle gymnasier i Jylland, og et besøg varer typisk 2,5 til 3 timer. Et eksempel på program kan ses herunder:

  • 09:00-10:00 – Oplæg v. forsker
  • 10:00-10:20 – Pause
  • 10:20-10:50 – Studieoplæg om livet som studerende + mulighederne efter endt studie
  • 10:50-11:30 – Q&A med studerende

Læs mere om foredragene og booking her.