Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Besøg på dit gymnasie

Med et gymnasiebesøg får jeres elever et indblik i forskningen på vores institut, samt hvad det indebærer at gå på universitetet. I stedet for at I kommer på besøg på Institut for Kemi, sender vi en forsker og to studerende ud til jer, som giver jeres elever et alsidigt indblik i instituttet og universitetets hverdag.

Forskeren vil holde et oplæg for jeres elever om den forskning, han eller hun laver. Det kan være alt fra bæredygtige batterier over atmosfærekemi og luftforurening til innovative lægemidler. Idéen er selvfølgelig, at det skal passe ind i jeres pensum.
Derudover vil to af vores studerende fortælle om hverdagen som studerende på instituttet, og hvad det indebærer at læse Kemi og Medicinalkemi – både fagligt og socialt. Derudover vil de to studerende også fortælle om mulighederne efter endt studie.

Der vil til begge oplæg være tid til spørgsmål, så eleverne kan få uddybet mere, hvis de ønsker det. Specielt til oplægget om studielivet sætter vi god tid af (min. 30 minutter), så eleverne har god mulighed for at stille alle deres spørgsmål om studielivet – også dem som de tror er dumme. Vi opfordrer derfor også til, at eleverne bliver bedt om at forberede et par spørgsmål, inden vi kommer forbi.

Til disse besøg opfordrer vi til, at der er min. 30 elever til stede, som alle har minimum Kemi B. Derudover er oplæggene målrettet elever i specielt 2.g og 3.g. Man er velkommen til at gå sammen to eller flere gymnasier om ét oplæg.

Vi kommer ud til alle gymnasier i Jylland, og et besøg varer typisk 2,5 til 3 timer. Et eksempel på program kan ses herunder:​​​​​​​

  • 09:00-10:00 – Oplæg v. forsker
  • 10:00-10:20 – Pause
  • 10:20-10:50 – Studieoplæg om livet som studerende + mulighederne efter endt studie
  • 10:50-11:30 – Q&A med elever

Der vil i løbet af januar 2022 uploades en kalender med datoer for besøg (inkl. forskerens oplægstitel). Først til mølle vil være gældende.