Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Interesseret i at læse kemi eller medicinalkemi? Så kan du her læse lidt mere om uddannelserne, samt finde link til information omkring ansøgning.

Bacheloruddannelsen i Kemi

Alt det, du kender, er kemi!

Vil du forstå, hvordan verden hænger sammen helt ned på nanoskala? Eller vil du bidrage til at løse de globale udfordringer, vi står overfor i dag? Eller måske forstå områder som menneskets kemiske biologi og fysikkens stjernestøv? Så er Institut for Kemi stedet for dig!

Kort sagt binder kemien hele verden sammen. På uddannelsen vil du få et stærkt kemisk fundament, samt en bedre forståelse for, hvordan kemi spiller sammen med andre fagområder, som biologi og fysik, i den naturvidenskabelig verden.

Kemistudiet holder til på Institut for Kemi i Universitetsparken. Universitetsparken er det største sammenhængende campus-område i Danmark og ligger i hjertet af Aarhus. Studiemiljøet på Institut for Kemi er aktivt og spændende med masser af studenterforeninger som f.eks. fredagsbaren, Kemishow og karriereforeningen. Forskningsmiljøet på instituttet er ligeledes i top - faktisk er det et af de førende kemi-institutter i Norden. Det smitter selvfølgelig af på undervisningen, som er på absolut højeste niveau. Undervisning varetages kun af aktive forskere.   

Hvis du har lyst til at læse mere om bacheloruddannelsen i kemi, så klik her.  

Du kan også finde relevant information for uddannelsen på studieportalen.

Bacheloruddannelsen i Medicinalkemi

Medicinalkemi giver dig først og fremmest et stærkt kemisk fundament. Ligeledes får du hænderne og hovedet beskæftiget med alt fra molekylært design og syntese af nye typer medicin til at kunne arbejde med kemiske processer i humane celler.

I begyndelsen af studiet vil mange kurser være sammenfaldende med kurser fra kemistudiet. Grunden til dette er at sikre en grundig kemisk basisforståelse. Sideløbende har du som medicinalkemistuderende en række biologiske fag, som giver en dyb indsigt i de biologiske molekylære processer. Du kan læse mere om uddannelsens opbygning på www.bachelor.au.dk/medicinalkemi.

Medicinalkemi holder til på Institut for Kemi i universitetsparken. Universitetsparken er det største sammenhængende campus-område i Danmark og ligger i hjertet af Aarhus. Studiemiljøet på Institut for Kemi er aktivt og spændende med masser af studenterforeninger som f.eks. fredagsbaren, Kemishow og karriereforeningen. Forskningsmiljøet på instituttet er ligeledes i top - faktisk er det et af de førende kemiske institutter i Norden. Det smitter selvfølgelig af på undervisningen, som er på absolut højeste niveau. Undervisning varetages kun af aktive forskere.   

Hvis du er interesseret i bacheloruddannelsen i medicinalkemi, så kan du finde meget mere information her.

Du kan også finde relevant information for uddannelsen på studieportalen.