Aarhus Universitets segl

Bachelor i Kemi og Medicinalkemi

Bacheloruddannelsen i Kemi

Alt er opbygget af kemiske forbindelser. Dig selv, din telefon og din frokost. Kemi er for dig, der vil forstå kemiens univers, som gemmer sig i alt omkring dig.

På Kemi lærer du, hvordan de kemiske forbindelser er opbygget, og hvilke egenskaber de har. Du lærer, hvordan kemiske forbindelser kan sættes sammen på nye måder i laboratoriet, og du kan være med til at udvikle helt nye materialer og molekyler, som for eksempel kan bruges i den grønne omstilling.

Kemi er en bred uddannelse, og faget overlapper med mange andre naturvidenskabelige fag. Med denne viden kan du for eksempel være med til at udvikle mere klimavenlige batterier, fremstille medicin med færre bivirkninger eller producere fremtidens bæredygtige plastik.

Du kan læse meget mere om Kemi her. Du kan også finde relevant information for uddannelsen på studieportalen.

Vil du vide mere om studielivet, kan du læse lidt om dét her:

Bacheloruddannelsen i Medicinalkemi

Medicinalkemi er for dig, der er interesseret i kemi med et biologisk fokus. På Medicinalkemi bruger du viden fra kemiens verden til at udforske lægemidler og biologiske molekylers strukturer og funktioner.

På Medicinalkemi lærer du om kemi, biologiske molekyler og kroppens opbygning. Du lærer, hvordan molekyler sættes sammen, og du kommer til at fremstille molekyler i laboratoriet. Du får viden om, hvordan biologiske molekyler er opbygget, og hvordan de virker i kroppen.

Du åbner døren til en fremtid med mange muligheder. Det kan blandt andet være i medicinalindustrien, fødevareindustrien eller sundhedsvæsenet. Her kan du for eksempel være med til at udvikle nye lægemidler, øge forståelsen af komplekse biologiske molekyler, skabe teknikker til at give bedre diagnoser og meget mere.

Du kan læse meget mere om Medicinalkemi her. Du kan også finde relevant information for uddannelsen på studieportalen.