Aarhus Universitets segl

SRP og SOP

Studieretningsprojekt og studieområdeprojekt på Institut for Kemi

På Institut for Kemi tilbyder vi elever på STX og HTX med særlig interesse i kemi at kunne udføre den eksperimentelle del af deres studieretningsprojekt (SRP) eller studieområdeprojekt (SOP) i vores laboratorier.

Der udbydes to slags besøg i forbindelse med SRP og SOP:

  • Holdøvelser: Du møder op, uden din lærer, til en fastsat laboratorieøvelse. Du er på hold med elever fra andre gymnasieskoler, som gennemfører samme eksperiment. 
  • Forskningspraktik: Én til to dage ved en forskningsgruppe på Institut for Kemi, uden din lærer, med udfordrende og inspirerende eksperimentelt arbejde eller beregninger. Forskningspraktik foregår enten individuelt eller i små grupper. 

Spektreservice

Husk at det også er muligt at lave en synteseøvelse på egen skole, og efterfølgende indsende en prøve af produktet til vores spektreservice.


Generelt om SRP-holdøvelser og SOP-holdøvelser på Institut for Kemi

  • Universitetsmedarbejdere står for undervisning og støtte på dagen for holdøvelsen, men kan ikke indgå i efterfølgende sparring. Diskussion af resultater skal således finde sted på dagen for besøget.  
  • Vi kan desværre ikke tilbyde uddybende materiale til projekterne eller baggrundsmateriale omkring metoder og instrumenter - dette forventer vi, at gymnasielæreren hjælper med
  • Det er gymnasielærerens ansvar at udarbejde opgaveformuleringen og synliggøre sammenhængen mellem det eksperimentelle arbejde og opgaveformuleringen.
  • Der tages forbehold for instrumentnedbrud og uforudsete hændelser. I sådanne tilfælde vil der så vidt muligt blive udleveret data fra tidligere forsøg.
  • Holdøvelser og forskningspraktik i forbindelse med SRP eller SOP foregår på Institut for Kemi ved Aarhus Universitet. Adressen er: Langelandsgade 140, Bygninger 1510-1516, 8000 Aarhus C