Aarhus Universitets segl

SOP-holdøvelse og SRP-holdøvelse

Brænder du for kemi og naturvidenskab? Synes du, det er fedt at forbinde teori med observationer fra laboratoriet? Så besøg os til en holdøvelse i forbindelse med dit 3.g-projekt.


Der åbnes for tilmelding til SRP-holdøvelser mandag d. 6/1-2025.

Hvad er en holdøvelse?

På en holdøvelse har du mulighed for at kombinere dit store 3.g-projekt med spændende kemisk laboratoriearbejde. Du kommer på hold med elever fra andre gymnasieskoler, som alle gennemfører samme øvelse med vejledning fra vores dygtige kemistuderende. Brug din lærer til at vurdere, hvordan øvelsen bedst kan indgå i din 3.g-opgave.

Hvem kan ansøge?

Holdøvelser er for elever med Kemi A, Kemi B eller Bioteknologi A.

Ansøgning

For at komme i betragtning til en SRP-holdøvelse skal du udfylde vores ansøgningsskema. Det kan ses i hovedmenuen når tilmelding åbner og her.

Vær opmærksom på, at vi kun har et begrænset antal pladser. Derfor understreger vi, at man kun skal ansøge, hvis man er ekstra motiveret og har en særlig interesse for kemi. 


Generelt om SRP-holdøvelser og SOP-holdøvelser på Institut for Kemi

  • Universitetsmedarbejdere står for undervisning og støtte på dagen for holdøvelsen, men kan ikke indgå i efterfølgende sparring. Diskussion af resultater skal således finde sted på dagen for besøget.  
  • Vi kan desværre ikke tilbyde uddybende materiale til projekterne eller baggrundsmateriale omkring metoder og instrumenter - dette forventer vi, at gymnasielæreren hjælper med
  • Det er gymnasielærerens ansvar at udarbejde opgaveformuleringen og synliggøre sammenhængen mellem det eksperimentelle arbejde og opgaveformuleringen.
  • Der tages forbehold for instrumentnedbrud og uforudsete hændelser. I sådanne tilfælde vil der så vidt muligt blive udleveret data fra tidligere forsøg.
  • Holdøvelser og forskningspraktik i forbindelse med SRP eller SOP foregår på Institut for Kemi ved Aarhus Universitet. Adressen er: Langelandsgade 140, Bygninger 1510-1516, 8000 Aarhus C