Mandag d. 2 december 2024 åbner ansøgningen for forskningspraktik i januar/februar/marts 2025, der særligt er tiltænkt STX-elever eller HTX-elever, der laver SRP/SOP-projekt. Ansøgningsfrist er 13. januar 2025. Ansøgningerne håndteres løbende, så jo før du ansøger, jo bedre er chancen for, at du kan få en plads på den ønskede forskningspraktik. Svar på ansøgningen vil blive udsendt til både lærer og elev på mail senest fredag d. 24. januar 2025.
SOP-forskningspraktik og SRP-forskningspraktik foregår ved en forskningsgruppe på Institut for Kemi. Her vil du få indsigt i de problemstillinger og løsninger som forskningsgruppen arbejder med og sammen med en person fra gruppen få noget empiri med hjem til din 3.g-opgave.
Praktikken varer typisk én til to dage i forskningsgruppen, og besøget kan foregå individuelt eller i små grupper med andre gymnasieelever.
Forskningspraktik afvikles oftest i oktober/november-måned for HTX-elever og igen i januar/februar/marts-måned for STX-elever. Specifikke datoer aftales med kontaktpersonen i forskningsgruppen efter modtagelse af en plads.
Forskningspraktik er for elever med Kemi A, Kemi B eller Bioteknologi A. Vi har kun et meget begrænset antal pladser, så du skal kun ansøge, hvis du er motiveret og har lyst til en udfordrende og inspirerende oplevelse.
For at komme i betragtning til forskningspraktik skal du udfylde vores ansøgningsskema. Det kan ses i hovedmenuen når tilmeldingen åbner og her. Ansøgningerne håndteres løbende fra ansøgningen åbner, så jo før du ansøger, jo bedre er chancen for at du kan få en plads på den ønskede forskningspraktik. I ansøgningen bedes du blandt andet skrive en kort motivation, og du har mulighed for at angive både en 1. prioritet og en 2. prioritet.
Har man et specielt projekt, som ikke passer på de udbudte praktikker, er man velkommen til at sende os en mail på kemi-srp@chem.au.dk for at høre nærmere om mulighederne. Eleven skal CC sin lærer på e-mailen og vedhæfte en kort motiveret ansøgning.
Forskningspraktik foregår på Institut for Kemi eller iNANO ved Aarhus Universitet.