Aarhus Universitets segl

Stil skarpt på livets byggesten

I denne forskningspraktik kan du blandt andet søge svar på spørgsmål som: Hvordan undersøger vi strukturen af store biologiske molekyler som DNA og RNA? Hvordan kan vi bruge fluorescens til at blive klogere på sygdomme, hvor biologiske molekylers struktur spiller en vigtig rolle? Eller hvordan bliver vi klogere på, hvilke proteiner og DNA-strukturer, der er involveret i livsnødvendige eller sygdomsfremkaldende biologiske processer. 

Et eksempel på et projekt kunne være at undersøge en lille DNA-struktur, som er involveret i kræft og aldringssygdomme vha. fluorescens. Herved kan vi bl.a. undersøge strukturens stabilitet i opløsninger med forskellige ioner. Vi kan også undersøge effekten af DNA-mutationer på DNA-strukturens stabilitet.

Denne forskningspraktik er relevant for dig, der laver et projekt, der vedrører emner som DNA, RNA eller fluorescensteknikker. I forskningsgruppen bruges fluorescens til at undersøge strukturer af RNA og DNA. Til at beskrive fluorescensteknikker er fysik et centralt fag. Til at beskrive de interaktioner og foldninger, der opstår i RNA og DNA, er kemi centralt, og til at forstå de biologiske konsekvenser af strukturen er biologi centralt. I forskningspraktikken vælger vi det fokus, der matcher dine faglige interesserer. 

Praktisk: Forskningspraktikken forløber typisk over to dage.  Første besøgsdag laves det eksperimentelle arbejde og  et par dage senere mødes vi igen og laver databehandling og diskussion af data. 

Mere info om forskningen og forskningsgruppen: