Aarhus Universitets segl

Materialer til genopladelige batterier

I RavnsbækGroup forskes der i uorganiske materialer med anvendelse indenfor energi lagring og konvertering. Vores primære forskningsområde er materialer til genopladelige batterier med fokus på alt fra syntese og design af materialer til karakterisering i forhold til struktur, topologi og batteriet performance såsom kapacitet, spænding levetid osv.

Vi er meget optaget af at udvikle nye batterimaterialer baseret på lettilgængelige og billige grundstoffer, der kan sikre at brugen af bæredygtige batterier kan udbredes og skabe basis for f.eks. flere elektriske køretøjer på vejene og lagring af vind- og sol-energi. Et led i udviklingen af nye materialer er studier af batterimaterialernes struktur på længdeskalaer fra millimeter helt ned til atomar skala, samt studier af materialernes struktur mens batteriet er under af- og opladning.

Vi er også en del af flere industrielle forskningsprojekter med virksomheder som BioModics, Haldor Topsoe, Radisurf og Danish Graphene.

Hvis du er mere nysgerrig på batterier, gruppen og/eller forskningen skal du være velkommen til at kontakte Dorthe på dorthe@chem.au.dk

Derudover kan du læse mere på https://ravnsbaekgroup.com eller https://www.kemifokus.dk/wp-content/uploads/sites/7/DAK2-2022-s12-16.pdf


Grafiske indslag - Mission: Better and cheaper batteries        

https://vimeo.com/488095235?embedded=true&source=vimeo_logo&owner=16561845