Da vi i Kemishow gerne vil fange så mange menneskers interesse som muligt, tilbyder vi fire forskellige, fascinerende aktiviteter, som kan skræddersys efter netop dit ønske:
Læs mere om vores forskellige aktiviteter herunder eller book her.
Har du spørgsmål til vores aktiviteter og priser, er du altid velkommen til at henvende dig på kemishow@chem.au.dk.
Et kemishow kan fange et stort publikums opmærksomhed og kan sagtens bruges til f.eks. en hel skole. To-tre aktive kemishowere sørger for et brag af en mindeværdig oplevelse, når de kommer ud til jer og viser en masse spektakulær kemi. Det kræver ingen forberedelse for publikum, og et kemishow varer som regel mellem 30 min. og 2 timer. Tiden på showet kan varieres alt efter, hvad du ønsker, og specificeres blot under booking. Det faglige niveau tilpasses efter publikum.
Mere uddybende:
Kemishow er et show bestående af en uafbrudt række af demonstrationsforsøg. Dette indebærer oftest ild, røg, farveskift og eksplosioner, som frembringes ved brug af kemikalier. Mange af forsøgene kræver hverdagskemikalier, som publikum vil kunne genkende, og der er således mulighed for, at nogle af forsøgene efterfølgende kan afprøves hjemme eller i skolen.
Vores grundlæggende mål med showet er at skabe interesse for naturvidenskab og vise, at der er masser af spændende kemi og naturvidenskab i dagligdagen.
Vores egne succeskriterier er:
Showets niveau lægges efter publikum - vi har afholdt shows for alle slags publikummer lige fra indskolingen til gymnasier, og fra konfirmationer til firmaarrangementer. Vores primære målgruppe er dog folkeskoler, efterskoler og gymnasier.
Et show til indskolingen vil oftest inkludere sjove og spændende eksperimenter med underholdende historier. Dette er også tilfældet for shows på gymnasiet, hvor vi foruden at inkludere mere faglig viden også giver mulighed for at få et oplæg om studielivet i Aarhus og på Institut for Kemi. Dette koster ikke ekstra i forbindelse med booking af et kemishow, en workshop og/eller en standplads. Intet er sat i sten, og vi er fleksible: vi ønsker at skabe det program, der passer jer bedst.
Book et show her.
En workshop lader en gruppe mennesker være interaktive, når de selv får lov til at prøve kræfter med det at være kemiker. En workshop er derfor oplagt at bruge til f.eks. en klasse. Her vil to-tre aktive kemishowere supervisere, mens eleverne selv får lov til at lave fede forsøg med et klart formål. Til en workshop afsættes som regel 2-3 timer inkl. oprydning, og det forløber optimalt, når eleverne på forhånd har læst (og gerne snakket) øvelsesvejledningen igennem.
Mere uddybende:
Vi har udviklet to workshops, som lader eleverne komme helt tæt på og arbejde med kemien selvstændigt. Workshops er således henvendt til de ældste klasser i folkeskolen (8.-10. klasse) og gymnasiet: metaller- og salte-workshop. Disse varer oftest omkring 2 timer, forudsat at øvelsesvejledningen er gennemlæst på forhånd.
I denne workshop får eleverne mulighed for at arbejde med metaller. Forsøget består af to dele, hvor den første del i sin enkelthed går ud på først at forzinke en kobbermønt, for derefter ved opvarmning at skabe en blanding af zink og kobber - altså skabe en messinglegering. Visuelt ligner det, at kobbermønten bliver til en sølvmønt og efterfølgende til en guldmønt.
I den anden del undersøges to forskellige metallers brandkarakteristika, nemlig jern og magnesium, som også er at finde i stjernekastere. Dette gøres ved at brænde metallerne af.
Salte
I denne workshop skal eleverne finde deres indre kemidetektiv frem og forsøge at finde ud af, hvilke ioner, der findes i forskellige salte. Eleverne får uddelt otte ukendte salte samt tilhørende teori om saltenes karakteristiske egenskaber.
Ved hjælp af to forskellige kemiske analyser skal eleverne identificere hhv. kationen og anionen i de ukendte salte.
Begge workshops laves optimalt i grupper af 2-3 personer og kan beskæftige op til 30 personer ad gangen.
Forud for workshoppen sender vi en øvelsesvejledning med teori vedrørende eksperimentet, som skal gennemgås med eleverne før workshoppen udføres. Ved ankomst gennemgår vi kort forsøget og sikkerhedsforanstaltninger.
Vi anbefaler, at vores workshops udføres i et fysik-kemi-lokale, men stiller ellers ikke krav til udstyr, idet vi selv medbringer alt det udstyr, der skal bruges i forbindelse med workshoppen. Vi afholder gerne mere end én workshop i løbet af samme dag, og vi supplerer også gerne med et kemishow.
Begge workshops varer ca. 2 timer under forudsætning af, at eleverne er forberedte, herunder at de har gennemgået øvelsesvejledningen.
Book en workshop her.
En Kemishow-standplads er oplagt til et arrangement, hvor flere forskellige stande samles, og der skal bruges et spændende, naturvidenskabeligt indspark med fokus på kemi. En standplads består af en ”miniworkshop”, hvor deltagere i alle aldre kan komme forbi og snakke så længe, det lyster, og samtidig prøve at have hænderne helt nede i kemien - bogstaveligt talt. Det kræver heller ingen forberedelse for publikum.
Mere uddybende:
En standplads kan ramme alle aldre, lige fra de helt små til de ælde og grå. Vi sørger for at have en del små forsøg med, som giver de besøgende i vores stand mulighed for at få hænderne helt ned i kemien og altså opleve spændende kemi helt tæt på. Niveauet tilpasses naturligvis efter, hvem den aktuelle besøgende er, og vi har det fornødne udstyr med, så alle trygt kan prøve netop det, de ønsker (og gerne flere gange). En standplads kan vare lige så længe, du ønsker: vi har prøvet alt fra 30 min til 20 timer, og det er oplagt at kombinere med f.eks. et kemishow.
Book en standplads her.
Et oplæg om studielivet i Aarhus afholdes af to Kemishowere og vil da afspejle vores erfaringer og oplevelse af at studere i Aarhus med en hverdag på Institut for Kemi. Oplægget indeholder således bl.a. personlige overvejelser forud for studiestart, oplevelser og information om, hvordan man ansøger, finder studiebolig mv. Der er rigelig plads til spørgsmål fra publikum, og oplægget tilpasses således, hvad der er størst interesse for. Et oplæg om studieliv retter sig hovedsageligt mod 3.g-elever.
Vi skelner mellem faglige aktiviteter og kommercielle aktiviteter:
Der er ingen øvre grænse på antallet af tilskuere, og vi målretter vores shows til publikum.
Vores aktiviteter udbydes i Jylland, på Fyn og i Nordslesvig. Priser for shows/workshops/stande er afhængige af transporttid på Google Maps (NB Alle priser er eksklusiv moms).
Faglige aktiviteter:
Kommercielle aktiviteter:
Vær opmærksom på, at priserne er pr. dag, så ønsker du eksempelvis to faglige shows på samme dag, så koster det den samme pris som for et enkelt show.
Eventuelle tillæg:
Der kan forekomme tillæg af afhængig af ventetid og antal shows. Læs mere herunder.
Rabat ved ekstra aktiviteter
Ønsker du at tilkøbe en aktivitet til et show/workshop/stand, så betales der kun kr. 1.000,- pr. ekstra aktivitet. Denne rabat er kun gældende for aktiviteter, som ikke er den samme som hovedaktiviteten. F.eks. vil et tilkøb af en en faglig workshop til et fagligt show (0-59 min. transport, kr. 4.000 kr,-) give en samlet pris på kr. 5.000,-.
Vær dog opmærksom på, at det ved køb af ekstra aktiviteter kan være nødvendigt at sende en ekstra mand afsted, hvilket vil have indflydelse på prisen (beregnes efter modtagelse af booking-ønske). Dette kan eksempelvis skyldes tiden mellem show og workshop er kort, og der derfor er en, der skal forberede workshoppen, mens showet er i gang. Vi prøver dog så vidt muligt at undgå at skulle have en ekstra mand med.
Studieoplæg er gratis i forbindelse med alle faglige aktiviteter.
Book en af vores aktiviteter her.
Ønsker du at afbestille din bookede aktivitet(er), så er det omkostningsfrit op til en uge før aktivitetens dato. Sker afbestillingen indenfor den sidste uge, så opkræves halvdelen af det fastsatte beløb (eksl. moms). Dette gælder både faglige og kommercielle aktiviteter.