Aarhus Universitets segl

Glasobjekter

Modeller på Steno Museet

På Steno Museet står der flere modeller fra glasblæserens værksted: 

  • Kepler-modellen 
  • Menneskets kredsløb 
  • Planeterne placering 

Kepler-modellen 

Menneskets kredsløb

Planeternes placering 

De to store planeter (billede nr. 2), Merkur og Jupiter er pustet af glaspuster Ned Cantrell og håndmalet af Jens Christian Kondrup. Jens Christian brugte piberensere til at male med, da de bedst kunne genskabe planeternes farvestrukturer. Resten af planeterne har Jens Christian Kondrup selv lavet. 


Glasarbejde


En glasproces

Denne proces viser, hvordan to glasmaterialer bliver smeltet sammen. Jens Christian bearbejder disse to glasprodukter med en flamme, så han kan få dem smeltet sammen. Gennem bearbejdning af glasset kommer han nærmere og nærmere resultatet. Til sidst bliver produktet som forskerne ønsker det, og dette glasprodukt bruges nu til forskningsforsøg. 

Denne glascelle er lavet for MARS-gruppen på AU og bruges til at lave simuleringsforsøg. Forsøgene skal bruges til at lave kemiske forsøg under Mars-lignende forhold, det vi sige -80 grader og tumbling.

Billedet viser brugte glasceller som har været brugt til forsøg. Nogle af cellerne er "smadrede", da stoffet på glasset skal bruges til analyse. Glasdelene analyseres blandt andet under mikroskop mm.  

Herunder kan du se i billeder, hvordan Jens Christian smelter de to glasobjekter sammen, så de til sidst kommer til at ligne de glasceller, som MARS-gruppen skal bruge til deres forsøg. 

 

Nye blomster til sommerfuglene i væksthusene

Jens Christian Kondrup har designet og fremstillet nye glasblomster til væksthusene. Glasblomsternes midte vil blive fyldt med nektar til sommerfuglene i væksthusene.