Aarhus Universitets segl

Velkommen til Biomodelling

Biomodellerings-gruppen forsker indenfor biokemi, neurokemi, nanoscience og biofysik, alt sammen in silico, hvilket betyder at vi anvender computeren som vores mikroskop. Vores interesseområder dækker over følgende kerneområder: undersøgelser af proteinfunktioner med hensyn til dynamiske egenskaber og deres relation til fysiologiske mekanismer, udvikling af lægemidler der kan være med til at lindre og helbrede sygdomme, studier af membraners opførsel og deres vigtighed når det kommer til cellers opbygning og forstå transport mekanismer af membranproteiner.

De fleste af gruppens forskningsprojekter udføres i interdisciplinært samarbejde med forskellige forskningsgrupper som holder til på biomedicin, retsmedicin, TNU, molekylærbiologi, kemi og iNANO. Derudover arbejde vi også tæt sammen med industrien, vi har bla. samarbejder med Novo Nordisk og Novozymes.

Gruppen blev etableret i juni 2001 da Birgit Schiøtt vendte tilbage til Institut for Kemi som Steno-stipendiat. Gruppen består p.t. af 10 - 12 personer hvoraf de fleste arbejder med computerberegninger i samarbejde med andre forskningsgrupper ved Aarhus Universitet.